Top 5 destinaţii de vacanţă preferate de români în sezonul estival!

Category: CĂLĂTORIITIMP LIBER Comments: No comments

Vara este unul dintre anotimpurile preferate de români pentru vacanţe. Plaje infinite, nisip fin şi auriu, soare arzător, apă turcoaz, ce poate fi mai frumos decât o vacanţă la mare. Şi pentru că ofertele sunt multe, variate şi atractive iată un top al celor mai căutate destinaţii de vacanţă pentru acest sezon.

 

Insulele Greceşti

SkyathosFrumuseţea insulelor greceşti nu poate fi comparată cu nimic. Multe, frumoase şi accesibile, insulele greceşti sunt preferatele roamanilor când vine vorba de vacanţă de vară. Fie că vorbim de Creta, Corfu, Rhodos, Thassos, Zakynthos, Santorini sau Skyathos, farmecul Greciei este unul aparte. Plajele cu nisip fin sau pietricele albe, apă limpede de culoarea smaraldului, înconjurate de păduri de pini, sunt locurile perfecte pentru o vacanţă de vis. Printre cele mai căutate destinaţii de anul acesta se numără Creta, Corfu şi Skyathos.

 

Insula Corfu este una dintre cele mai apropiate insule de Italia, motiv pentru care cei care vor alege această destinaţie, vor simţi şi un pic şi din aerul italian. Mai mult decât atât, insula Corfu este cea mai verde insula a Greciei, având peste 3 milioane de măslini plantaţi în urmă cu 300 de ani de veneţieni. Insula oferă numeroase locuri de vizitat printre care: Cetatea veche a oraşului Corfu, Palatul Împărătesei Sissi sau Palatul Achillon, Insula Soarcelui, Canal D’Amour, Muntele Pantokrator, Paleokastritsa, ceea ce face că insula Corfu să fie un adevărat colţ de Rai.

 

Zakynthos

Insula Creta este cea mai mare insulă a Greciei, cunoscută că fiind locul naşterii lui Zeus. Capitala insulei este Heraklion, un oraş frumos dar destul de aglomerat, recunoscut pentru cele două pieţe Plateia Venizelou şi Plateia Eleftherias. Tot pe insulă se află şi Palatul lui Knosos, cel mai mare palat din perioada minoniană.

Insula Skyathos este cea mai mică insula a Greciei, cunoscută pentru cele multe şi cele mai frumoase plaje din lume, mai exact 69 la număr. Mai mult decât atât în ultimii ani a devenit o destinaţie de vacanţă preferată de foarte mulţi turişti, datorită celebrului film Mamma Mia care s-a filmat pe insulă. Din portul Skyathos se poate opta pentru o croazieră tematică, se poate vizita Castro unde veţi descoperi ruinele oraşului medieval, Mănăstirea Evanghelistria şi Biserica Aghios Nikolaos cu ceasul la clopotniţă. Unele dintre cele mai frumoase plaje din Skyathos sunt Mandraki sau “Portul lui xerxes”, Koukounaries preferată de pasionaţii de sporturi nautice şi Lalaria cunoscută pentru milionele de pietrele mici şi albe.

 

1
Pentru vara aceasta avem foarte multe oferte speciale pentru b şi Corfu. Preţurile desigur încep să scadă pentru plecările de după 20 august. Cele mai bune preţuri sunt anul acesta la pachetele pentru Corfu, Skyathos şi Creta. Pentru un pachet avion+cazare de 7 nopţi la un hotel de 3 stele (ex: hotel Golden Sands din Corfu) oferta începe de la 360 de euro de persoană. La pachetele pentru Skyathos şi Creta, preţurile variază între 350 şi 600 de euro, pentru 7 nopţi, hotel de 4 stele, desigur preţurile crescând consistent pentru hotelurile de 5 stele.” –a declarat Andrei Iaroscenco, Administratorul agenţiei de turism ABCTOURS.

 

 

 

Frumoasă Turcie

antalyaAntalya este principala staţiune de vacanţă a Turciei din regiunea mediteraneană, un oraş atractiv, cu bulevarde umbrite de palmieri. În cartierul vechi pitoresc, Kaleici, străduţele înguste şi casele vechi din lemn ne poartă în timp. În ultima vreme foarte mulţi străini au cumpărat şi continuă să cumpere, proprietăţi în şi în jurul Antalyei pentru vacanţă. A devenit o zona populară în special pentru cetăţenii germani şi ruşi, dar şi pentru români datorită hotelurilor de 5 stele cu sistem all inclusive şi ultra all inclusive.

Una dintre atracţiile de familie din oraş este Antalya Aquarium situat în apropiere de plajă Konyaalti. Acesta are cel mai mare tunel din lume şi foarte multe specii de peşti de pe întreg mapamondul. Regiunea din jurul Antalyei oferă locuri de o frumuseţe naturală uimitoare, precum şi vestigii istorice minunate.

Puteţi merge în spatele cascadei Upper Düden situată la 14 km nord-est de Antalya. Pe drumul spre Lara Beach, vei întâlni alte două cascade, Kursunlu şi Nilufer Lake de o frumuseţe naturală aparte. Plaja cu nisip Lara se află la aproximativ 12 km spre est. Mai aproape de Antalya, dar la vest se află plajă cu pietricele Konyaalti Beach ce oferă o vedere uluitoare asupra lanţului muntos Taurus. Un pic mai departe se află şi Parcul Naţional Bey Dăgi şi plaja Topcam Beach.

De bifat sunt şi atracţiile istorice ale staţiunii: centrul istoric Kaleiçi, zidurile oraşului, turnul Hidirlik, Poartă lui Adrian, Turnul cu Ceas, Minaretul Kesik şi Minaretul Yivli, Muzeul Kaleiçi şi Muzeul Antalya.

 

“Pentru un sejur în Antalya de 7 nopţi ce include avion, cazare în regim ultra all inclusive şi transferul de la şi către aeroport, preţurile variază între 400 şi 650 de euro de persoană la 4 stele (Hotel Galeri Resort), iar pentru cei care doresc un pachet de lux, preţurile ajung la 1200 de euro de persoană cu totul inclus ( ex: Hotel Susesi deluxe 5 stele sau Royal Adam&Eve 5 stele). Pentru Bodrum, preţurile încep de la 560 euro de persoană la hotel de 4 stele şi ajung până la 760 de euro de persoană la hotelurile de 5 stele (ex: Hotel Golden Beach 4 *, Yasmin Resort Bodrum 5* sau Vera Club Hotel 5* – camera dublă, 7 nopţi, all inclusive), a mai declarat Andrei Iaroscenco, Administrator Agenţie de turism ABCTOURS.
bodrum

 

Bodrum sau oraşul magic al lui Herodot te întâmpină cu atmosfera să boemă şi elitară. Este o localitate pitorească situată pe coasta egeeană, pe o peninsula în apropierea insulei Kos. Cunoscut în antichitate sub numele de Halicarnas (Halikarnassos), oraşul Bodrum şi-a câştigat celebritatea prin faptul că este oraşul natal al istoricului grec Herodot şi totodată locul unde se găseşte Mausoleul din Halicarnas – una dintre cele şapte minuni ale lumii antice.

 

 

Despre ABCTours

Agenţia de turism ABC Tours este acreditată IATĂ din anul 1992 (Nr. 6927499), membru ANAT şi din anul 2003 agent autorizat TUI , putând oferi pachete de vacanţă atractive în cele mai exotice destinaţii. Cu o activitate pe piaţă din România de peste 20 de ani, ABC Tours este agenţie de servicii turistice internaţionale recunoscută pentru seriozitate şi profesionalism, care pune la dispoziţia clienţilor o serie de servicii precum: bilete de avion ( pentru zboruri interne, internaţionale, charter şi low-cost); turism extern ( rezervări on-line cu confirmare imediată la hoteluri din toată lumea, la tarife competitive; pachete turistice şi programe la cerere; vacanţe individuale şi de grup; turism de afaceri; organizări de simpozioane, congrese şi acţiuni incentive; servicii de rent a car; asigurări de sănătate şi asigurări storno); turism intern (rezervări la hotelurile din Bucureşti şi principalele oraşe ale ţării; rezervări la hoteluri şi pensiuni din staţiunile montane, balneo-climaterice şi de litoral ale României; servicii de transfer şi rent a car; pachete şi programe turistice pentru individuali şi grupuri; organizare conferinţe, simpozioane şi întâlniri de afaceri; organizare de evenimente (posibilitatea de închiriere vile, restaurante, etc); tururi de oraş şi excursii în ţară). Mai multe detalii pe: http://www.abctours.ro/.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>