The Hand of God va fi lansat în cinematografe selectate (pe 24 noiembrie în Italia, iar restul lumii din decembrie), iar pe Netflix pe 15 decembrie 2021. Premiera mondială va avea loc pe 2 septembrie la cea de-a 78-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția.

Urmărește teaser trailer aici.

SYNOPSIS

De la scenaristul și regizorul distins cu Oscar Paolo Sorrentino (Il Divo, La Grande Bellezza, The Young Pope) sosește povestea lui Fabietto Schisa, un băiat care trăiește în efervescentul oraș Napoli, în anii ’80. The Hand of God  este o poveste despre bucurii neașteptate, precum sosirea legendarului fotbalist Diego Maradona, dar și despre tragedii la fel de neprevăzute. Soarta își joacă rolul, bucuria și tragedia se împletesc, iar rotițele viitorului lui Fabietto se pun în mișcare. Sorrentino revine în orașul natal pentru a spune o poveste extrem de personală, care vorbește despre destin și familie, filme și sport, dragoste și pierderi.

Distribuție și echipă:

Filippo Scotti                                      Fabietto Schisa

Toni Servillo                                       Saverio Schisa

Teresa Saponangelo                            Maria Schisa

Marlon Joubert                                   Marchino Schisa

Luisa Ranieri                                     Patrizia

Renato Carpentieri                             Alfredo

Massimiliano Gallo                             Franco

Betti Pedrazzi                                     Baronessa Focale

Biagio Manna                                      Armando

Ciro Capano                                        Capuano

Enzo Decaro                                        San Gennaro

Lino Musella                                       Mariettiello

Sofya Gershevich                                Yulia

Scris și regizat de Paolo Sorrentino

Director de imagine                             Daria D’Antonio

Asistent de regie                                  Jacopo Bonvicini

Editor                                                  Cristiano Travaglioli

Sunet                                                  Emanuele Cecere, Silvia Moraes, Mirko Perri

Designer de costume                           Mariano Tufano

Designer de producție                         Carmine Guarino

Producători executivi                          Elena Recchia, Gennaro Formisano, Riccardo Neri

Produs de Lorenzo Mieli și Paolo Sorrentino

The Apartment, O Producție a Companiei Fremantle

Despre Paolo Sorrentino:

Paolo Sorrentino, regizor și scenarist, s-a născut la Napoli în 1970. Primul său lungmetraj, One Man Up, din 2001 și a fost selectat pentru Festivalul de Film de la Veneția. În 2004, a regizat The Consequences of Love și în 2006, The Family Friend, ambele în competiție la Festivalul de Film de la Cannes. În 2008, cu Il Divo, s-a întors la Cannes câștigând Premiul Juriului. S-a întors în competiție la Festivalul de la Cannes în 2011, cu This Must be the Place și doi ani mai târziu cu The Great Beauty, care a câștigat Premiul Oscar®, Globul de Aur și Premiul BAFTA pentru cel mai bun film în limba străină, precum și trei premii EFA. A fost selectat din nou în competiție la Cannes în 2016, cu Youth, obținând trei premii EFA, o nominalizare la Oscar® și două nominalizări la Globul de Aur. În 2016, a creat și a regizat serialul TV The Young Pope, nominalizat la Globurile de Aur pentru cel mai bun actor și la Premiile Emmy pentru design de producție și cinematografie remarcabile. În 2018, a regizat filmul Loro cu Toni Servillo, iar în 2019, Sorrentino a regizat cea de-a doua serie din lumea papalității moderne, The New Pope, cu Jude Law și John Malkovich.

Despre The Apartment:

The Apartment este o companie fondată în 2020 de Lorenzo Mieli în cadrul grupului Fremantle, unul dintre cei mai mari și mai de succes creatori, producători și distribuitori de conținut cu și fără script din lume.

Compania se concentrează pe crearea și dezvoltarea de serii TV la scară globală și filme de lungmetraj prin investiții în achiziția de drepturi de autor, oferte exclusive cu artiști și scriitori la nivel internațional. The Apartament se poziționează pe piață ca un incubator de proiecte majore care sunt dezvoltate și finanțate și apoi produse fizic de o rețea de companii de producție partenere. The Apartment a coprodus cu The New Pope al lui Paolo Sorrentino, alături de Wildside, My Brilliant Friend – The Story of a New Name, de Saverio Costanzo și We Are Who We Are de Luca Guadagnino și va dezvolta, de asemenea, orice urmare a acestora. Lorenzo Mieli este CEO-ul The Apartment.

Despre Netflix:

Netflix este liderul global al serviciilor de divertisment prin vizionare online, cu peste 209 milioane de abonați din peste 190 de țări care se bucură de seriale, documentare și lungmetraje într-o mare varietate de genuri și limbi. Abonații au acces nelimitat la conținut, oricând și oriunde, pe orice tip de dispozitiv conectat la internet. Aceștia pot reda, întrerupe și relua vizionarea, fără publicitate sau angajamente.