Dacă auzi numele Bach te gândeşti doar la muzică clasică, nu? Şi eu la fel mă gândeam, ba, mai mult, până să fac research, să mă documentez, înainte de le folosi, am avut impresia că, remediile florale Bach, au fost descoperite de însuşi Johann Sebastian Bach.
M-am dus, în 2009, la un control oftalmologic, fiindcă aveam nişte ameţeli care nu păreau să aibă o cauză neurologică. Doctorul, o femeie foarte jovială şi empatică, mi-a spus, după ce nu a descoperit nimic în neregulă cu ochii mei, că ceea ce experimentez poate veni dintr-un dezechilibru sufletesc. Mi-a recomandat, cerându-şi scuze dacă părea neprofesională, să mă documentez despre Terapia Florală Bach. Nu am zis nu, gândindu-mă că nu strică să mai încerc şi altceva pentru sănătatea mea. Acesta a fost primul pas.BACH 3Am aflat că, un celebru medic pe nume Edward Bach, a descoperit în anul 1932, primele 13 remedii florale. Cunoscutul medic chirurg şi cercetător nu era pe deplin satisfăcut de rezultatele obţinute folosind remedii alopate în tratarea anumitor afecţiuni şi considera că sănătatea este rezultatul unui perfect echilibru minte-trup-suflet.
Căutările lui au început acum aproape 85 de ani, când inimosul doctor s-a îmbolnăvit de cancer şi a pornit într-o călătorie spiritual amplă, care viza şi plimbări lungi în natură. Bach a descoperit, astfel, o legatură puternică între diverse tipuri de oameni şi diferite specii de plante care-i pot ajuta în momentele lor de dezechilibru emoţional.

Terapia Florală Bach cuprinde 38 de remedii, iar cel care le-a descoperit le-a clasificat în 7 grupe, care reprezintă conflictele fundamentale din noi înşine: frica, nesiguranţa de sine, interes scăzut faţă de prezent, singuratate, hipersensibilitate la idei şi influente exterioare, grija exagerată pentru bunăstarea celorlalti. Acestea sunt cele care declanşează dezechilibre emoţionale care duc la îmbolnăvirea corpului şi minţii.BACH

Remediile Bach sunt preparate în Anglia, din inflorescenţele plantelor şi ale copacilor sălbatici, prin metoda soarelui, în care florile sunt culese dimineaţa, pe rouă, apoi sunt lăsate în vase cu apă de izvor, la soare, până ce se ofilesc, şi prin metoda fierberii, ambele inventate de doctorul Bach.
Această terapie complementară se adresează oricui. Cu ajutorul ei, pot fi vindecate: atacuri de panică, şocuri emoţionale puternice, depresie, diverse fobii, pot fi eliminate stresul, insomnia, oboseala.

Terapia Florală Bach începe întodeauna cu discuţia dintre pacient şi medic sau terapeut, pentru a stabili tipul remediului folosit. Odată găsit acesta sau combinaţia de remedii, se pun câte 2 picături de esenţă florală într-o ceaşcă de apă plată şi se ia câte o înghiţitură, din cand in cand. Există şi cazuri în care se combină câte 2 picături din fiecare remediu (dar nu mai mult de şase esenţe diferite), se pun într-o sticlă de 30 ml, care se umple apoi cu apă plată, de izvor sau apă filtrată şi puţin alcool. Din acest amestec se administrează câte patru picături, de patru ori pe zi.

BACH 2Există două situaţii în care remediile florale Bach acţionează foarte bine:
1. În situaţii de urgenţă, în stări acute, trecătoare dar  cu impact foarte puternic, când sentimentele se schimbă rapid şi produc un dezechilibru emotional major. Atunci trebuie acţionat rapid, pentru ca această situaţie să nu ducă la afecţiuni grave.
Cel mai cunoscut remediu pentru acest gen de cazuri este Rescue Remedy, un complex de 5  esenţe florale care este eficient în situaţii dificile.
2. Pentru tratarea unor dezechilibre emoţionale mai vechi, când este necesară prepararea unei sticluţe de tratament, din care se iau zilnic picături pentru o vreme mai îndelungată, uneori chiar luni bune.

Terapia Florală Bach este o cale uşoară, fără pericol de toxicitate sau supradozaj, de a ne elibera de stări emoţionale nocive, care ne pot îmbolnăvi organismul. Este o metodă complementară extrem de valoaroasă, care nu interferează cu nicio alta formă de tratament, prin care se poate atinge echilibrul optim interior, prin eliminarea stresului, care a fost desemnat principalul factor în boli precum: hipertensiune arterială, boli cardiovasculare, migrene, obezitate, alergii, astm, diabet, tulburări digestive, creşterea colesterolului.

Pentru a ne ajuta, există şi în România terapeuţi instruiţi în această metodă, chiar la Bach Centre în Marea Britanie, iar, pentru cine este interesat, există cursuri de iniţiere şi specializare în Terapia Florală Bach.

Puteţi afla mai multe accesând site-urile de mai jos. Credeţi-mă, este o terapie pentru suflet, care funcţionează!

www.bachremedies.co.uk
www.bachremedies.com
www.remediiflorale.ro

Past finland to at-or-near the top of the global https://order-essay-online.net/ rankings