Știință pentru viață – un proiect al AER pentru cuplurile cu infertilitate

Category: CASĂ&FAMILIEMATERNITATENOUTĂȚI Comments: No comments

Infertilitatea – o problemă îndelung dezbătută, dar, din nefericire, cu puține proiecte care să ducă la o rezolvare a acesteia.

embriologi

 

La nivel mondial statisticile spun că motivul infertilitații este:

– factorul feminin 30 – 40%; 

– factor masculin 30 – 40%;

– factori combinaţi 15 – 20%;

– idiopatică (nu se cunoaşte cauza) 2 – 15%;

Pe de altă parte este cunoscut faptul că aproximativ 70% dintre cuplurile tratate pentru infertilitate, reușesc să aibă totuși un copil.

 

 

Un proiect ce se anunță foarte îndrăzneț este “Ştiinţă pentru viaţă”. Un program al Asociaţiei Embriologilor AER, ce se va derula în perioada 1 iunie – 1 noiembrie 2014, care va cuprinde pe lângă informare medicală, susţinerea financiară a 12 cupluri cu afecţiuni relaţionate infertilităţii.

Deoarece unul dintre obiectivele pe care și le-au propus inițiatorii este acela de a asigura accesul oportun şi permanent la tratament pentru pacienţi şi mai ales pentru că programul susţinut de stat nu mai este funcţional, anul acesta, pe lângă programele adresate pacienţilor pe care le-au derulat până în prezent sau campanile naţionale de diagnostic şi prevenţie la care au fost parteneri, au reuși să facă mai mult.

 

Astfel, prin bunăvoinţa partenerilor, a luat naştere “Ştiinţă pentru viaţă”, importanţa acestei iniţiative constând în coalizarea tuturor factorilor posibili în beneficiul pacienţilor.

 

Cinci centre medicale din Bucureşti, Timişoara şi Iaşi, o companie farmaceutică şi un laborator de analize medicale, precum şi asociaţia pacienţilor SOS Infertilitatea, SRMR – Societatea Română de Medicină Reproductivă şi SRFRA – Societatea Română pentru Fertilitate şi Reproducere Asistată, ca asociaţii profesionale, s-au alăturat demersului Asociaţie Embriologilor AER.

 

 

“Având în vedere că domeniul noastru de activitate este cel al reproducerii umane asistate, proiectele şi iniţiativele adresate pacienţilor au că unică unitate de măsură rezultatul deja declarat : ” viaţă”. Astfel încât sperăm că din pachetele obţinute de la parteneri să putem măsură la sfârşit tot atâtea reuşite … pentru pacienţi .”

Embriolog senior Monica Dăscălescu

Preşedinte al Asociaţiei Embriologilor AER

 

“Infertilitatea nu este doar o problema a unei ţări, precum România , ci a întregii Uniuni Europene , asta că să ne raportăm doar la delimitarea noastră geopolitică. Acesta este motivul pentru care Asociaţia Embriologilor AER -asociaţie profesională- consideră că, pe lângă impunerea unor standarde sau decizii politice la nivel înalt legate de exercitarea profesiilor relaţionate, este nevoie de implicare unitară în ceea ce priveşte , mai ales pacienţii.”

Ioana Rugescu

Secretar General Asociaţia Embriologilor AER

 

“Statisticile la nivel internaţional în ceea ce priveşte infertilitatea şi prognosticurile de creştere a numărului de cazuri sunt îngrijorătoare. 11.9% dintre femei la nivel mondial au beneficiat cel puţin o dată de servicii medicale relaţionate infertilităţii (2006-2010 Naţional Survey of Family Growth, CDC) Conform celor mai noi statistici publicate de Society for Assisted Reproductive Technology, 2012,rată de reuşită (naşteri în urmă procedurilor de reproducere umană asistată ce nu implică donator) este de 47.1% la femeile sub 35 de ani şi de 37.9% la grupa de vârstă 35-37 de ani. Aceste date sunt îmbucurătoare deoarece pe zi ce trece dezvoltăm metode din ce în ce mai perfecţionate pentru a ajută aceste cupluri.”

Prof. Univ. Dr. biol. Iacob Checiu

Universitatea de Vest Timişoara

 

Pentru mai multe detalii despre acest proiect,vă invit să accesați:

www.bes2014.blogspot.ro

www.facebook.com/asociatia.aer

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>