Siguranța micuților în mașină este un subiect căruia ar trebui să-i acordăm mai multă atenție. Însă puțini știu că această siguranță nu înseamnă doar acțiunea de a fi atent în trafic și de a verifica mașina înaintea unei călătorii lungi. Ba dimpotrivă, există o serie de reguli care trebuie respectate pentru a vorbi într-adevăr despre siguranță în trafic.

Este important să ne reamintim că bebelușii noștri se află la o vârstă fragedă și că aceștia nu pot lua decizii pentru ei. De aceea, este imperios necesar ca noi, adulții, să conștientizăm iminenta pericolului și să ne asigurăm că micuții noștri acceptă să fie mereu așezați într-un landou/scaun auto sau chiar o scoică auto.

Despre brand

Brandul Nuna este recunoscut pentru produsele sale premium si pentru grija fata de parinti si bebelusi – in felul acesta, brandul Nuna are la bază două principii, și anume, acelea de a crea produse simple și smart.

De aceea, Nuna a lansat pe piață o nouă inovație în domeniul auto –  Sistemul Next, o baza isofix care permite multiple utilizari, pentru mai multe produse. Aceasta bză care are rolul de a fi utilizată pe o perioadă îndelugată de timp și corespunde nevoilor actuale de siguranță.

Sistemul Next oferă flexibilitate și adaptabilitate și este cea mai sigură și igenioasă modalitate de transport al copilului începând cu primele zile de viață și până la vârsta de 4 ani.

Baza a fost realizată în așa fel încât să fie compatibilă cu mai multe produse. De aceea, se pot conecta scoicile ARRA Next și PIPA Next, dar și landoul CARI Next și scaunul auto TODL Next.

Cum funcționează acest proces?

Procesul de conectare al bazei cu scoica, landoul sau scaunul auto este simplicat datorită indicatoarelor colorate care confirmă dacă baza a fost instalată corect sau nu. Rotirea la 90 grade către ușa mașinii facilitează așezarea copilului în scaun.

Baza sistemului este rotativă, pentru a ne fi de ajutor, ceea ce înseamnă că o putem întoarce cu o singură mână, dar și că avem acces mai rapid și mai facil la bebeluș.

Datorită tehnologiei True Lock, fixarea isofix este sigură și rapidă. Rebound bar are rolul de a-i oferi copilului spațiul necesar în zona picioarelor pentru o pozție cât mai confortabilă în timpul călătoriilor cu mașina.

Baza este creată dintr-un plastic special care în cazul unui impact, absoarbe șocurile. Piciorul de fixare și de reglare pe înălțime oferă o stabilitate mai bună.

Compatibilitate cu scoica i-Size ARRA next (utilizare 40-85 cm)

ARRA Next este o scoica auto care ii permite micutului tau sa se odihneasca corespunzator in orice moment al zilei, oferind protectie sporita datorita centurii cu prindere in 3 puncte.


Scoica are 3 pozitii de inclinare a spatarului, atingand unghiul maxim de inclinare de 157°, pentru calatorii cat mai confortabile. Inclinarea spatarului faciliteaza o dezvoltare sanatoasa a coloanei, asigurandu-i micutului si o buna pozitie pentru respirat corespunzator.

Datorită bazei Next i-Size instalarea se face rapid, cu ajutorul indicatoarelor colorate care confirmă sau infirmă instalarea corectă a bazei și a scoicii.

Dispune de panouri de protecție împotriva impactului lateral(integrate in cadrul scoicii), în timp ce cadrul rezistent din care este realizată scoica îl menține pe cel mic perfect sprijinit și în siguranță.

Lana Merino si fibra de lyocell TENCEL ™ utilizate in crearea produsului sunt moi, controleaza in mod natural umiditatea si sunt ecologice.

Compatibilitate cu scoica i-Size PIPA next  (utilizare 40-83 cm)

Scocia PIPA next  este o vedeta innascuta – a fost premiata cu rezultate deosebite in cadrul testului ADAC, unde a obtinut un punctaj foarte bun (2.0).

Este atat de usoara, incat o puteti duce peste tot, chiar si atunci cand va faceti cumparaturile – cantareste doar 2.8kg, greutate care nu include coopertina si inserturile.

Datorită bazei Next i-Size instalarea se face rapid, cu ajutorul indicatoarelor colorate care confirmă sau infirmă instalarea corectă a bazei și a scoicii.

Dispune de o tetiera reglabila pe inaltime in 7 pozitii, cu o singura mana, si are picior de stabilitate din otel cu zona de amortizare in caz de eventuale socuri. Copertina “Dream drape” se trage lin, are si un sistem de prindere unic, cu ajutorul magnetilor.

Compatibilitate cu landoul CARI next (utilizare 40-70 cm)

Landoul CARI next  este o inovatie in domeniul auto si a a apărut ca răspuns pentru problema transportului. Dacă bebe poate fi ținut în scoică în primele luni de viață doar pentru o perioadă de maxim 2 h, în landou poate să stea o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, landoul este extrem de util pentru bebelușii prematuri sau bebelușii care au o greutate mai mică la naștere.

În landou, micuțul are o poziție ergonomică, sigură și corectă pentru coloana vertebrală. Salteaua este confecționată din bumbac organic și are inserturile necesare primelor luni de viață. Mai mult decât atât, CARI poate fi utilizat atât în mașină, cât și în cărucior. Un plus este faptul că este compatibil cu toate cărucioarele din gama NUNA.

Landoul este prevăzut cu centura de prindere în 3 puncte și dispune de protecții pentru impact laterale impuse și de un cadru fabricat din plastic rezistent, care absoarbe șocurile in cazul unui eventual impact.

Compatibilitate cu scaunul auto TODL next (40-105 cm)

Datorita celor 5 pozitii de inclinare a sezutului si tetiera reglabila in inaltime in 6 pozitii distincte, scaunul TODL next se adapteaza cu usurinta tuturor etapelor de crestere ale micutului tau, asigurand in acelasi timp si o pozitie ideala pentru somn.

Se roteste usor la 360°, facilitand accesul la micut, pentru a-l transporta in siguranta si are incluse panouri de ventilatie, pentru o buna circulatie a aerului.

Scaunul ofera protectie maxima in cazul oricarui impact, gratie sistemului inteligent SIP, implementat de catre NUNA, sistem care utilizeaza spuma EPP cu grad de absorbtie maxim.

Scaunul are inclus si un sistem patentat cu spuma cu memorie, care ofera absorbtie maxima a socurilor in cazul unui impact lateral.

Până când se folosește scoica auto?

De cele mai multe ori, scoica se folosește într-un interval de 0-13 kg, mai excat până la vârsta minimă de 6 luni ale bebelușului.

Cum știu că nu mai este bună scoica și este momentul să trec la un scaun auto?

Aceasta trebuie schimbată fie în mometul în care bebelușul atinge limita de greutate, fie în momentul în care capul micuțului iese în afară și depășește perimetrul scoicii.

Cum instalez corect scoica auto?

Există 2 metode corecte de a instala o scoică auto și diferă în funcție de sistemul acesteia.

Dacă scoica dispune de o bază isofix, o conectezi cu baza, iar dacă nu,  se conectează la centurile mașinii. Indiferent de modelul scoicii pe care o alegi, aceasta trebuie așezată rear facing (cu spatele la sensul de mers).

Cum îmi dau seama când trebuie schimbat un scaun auto?

Răspunsul este asemănător cu cel al scoicii. Trebuie schimbat când este atinsă limita greutății sau în momentul în care capul și urechile bebelușului depășesc perimetrul scaunului.