Într-o viață în continuă mișcare și schimbare alergăm după fericire fără să ne dăm seama că ea ea este chiar lângă noi. De cele mai multe ori nu știm să apreciem ceea ce avem decât atunci când nu ne mai aflam în zona de confort si pierdem lucrul respectiv. Stăm la coadă pentru un gram de fericire și suntem complet orbi atunci atunci când soarta ne-o scoate în cale.

Poate nu ai să crezi, dar și fericirea se învață. Iată care sunt ,,lecțiile” pe care trebuie să le înveți dacă vrei să ai o viață frumoasă:

 

  1.  Comunicarea. Într-o societate setată pe fast forward, cheia succesului o reprezintă conexiunile dintre oameni. Comunicarea nu înseamnă să ai o legătură strânsă cu toată lumea din jurul tău, ci să știi să comunici și cu șeful, dar și cu vagabodul de pe stradă.
  2. museummouth.tumblr.comSpune ,,Nu!” timidității. Dacă vei sta tot restul vieții într-un ,,colț prăfuit” și nu îți vei expune ideile și gândurile pe care le ai, chiar și ,,nefiltrate”, cu siguranță nu vei reuși să fii un om de succes. Așadar, ia atitudine și expuneți punctul de vedere!
  3. Fă exact ce îți place. Dacă lucrezi într-un loc care nu îți oferă satisfacție, dar o faci pentru că nu ai altă opțiunenu vei fi un om fericit. Refuză să te mulțumești cu puțin și luptă pentru ce îți place să faci chiar dacă câștigi puțini bănuți din asta.
  4. Fii prieten cu cei fericiți. Lozul norocos este reprezentat de cei care zâmbesc mereu, fără să aibă un motiv anume. Ai observat că dacă cineva îți zâmbește, pe stradă, îți înveselește ziua? Persoanele pozitive emană o energie pe care cu toții ar trebui s-o împărtășim.
  5. Gândește pozitiv. Este dovedit că atunci când gândești negativ, lucrurile acelea chiar se întâmplă într-un fel sau altul. Nu fii pesimits! Gândește pozitiv și va răsări soarele și pe strada ta!
  6. Tratează viața ca pe un joc. Viața nu este roz, are și nuanțe de gri. Azi îți este bine, mâine nu, e ca la jocul de cărți: uneori câștigi, alteori pierzi. Nu lua totul în serios. Riști să pierzi esența vieții!
  7. Mănâncă sănătos. Obiceiurile sănătoase care includ mâncare sănătoasă și sport, 30 de minute în fiecare zi, vorba unei reclame deja celebre, te ajută să ai mai multă încredere în tine și îți oferă o sursă de plăcere și energie.
  8. Scapă de excese. Toți avem vicii, toți avem momente în care clacăm. Scapă de toate gândurile negative, iartă-i pe dușmani, înapoiază lucruri care nu-ți aparțin, aruncă sau dă lucrurile vechi și te vei elibera de ,,fișiere inutile” care ocupă spațiu degeaba. Vă veți simți mai liberi și mai fericiți!
  9. Fii creativ. A avea hobby-uri fie că este vorba de muzică, pictură, dans sau călătorii, vă eliberează de stres și în plus, vă relaxează după o zi lungă de muncă. Încercați să nu vă blocați pe o singură activitate, încercați din fiecare până vă găsiți pasiunea.
  10. Alegeți-vă o mascotă. Copiii din ziua de azi ,,cară” după ei mereu câte un ursuleț de pluș sau o mașinuță. Noi, de ce nu le-am urma exemplu și ne-am găsi o mascotă care să ne poarte noroc. Fie că este un inel sau medalion, fie că este un obiect vechi transmis din generație-n generație, păstrați-l cu discreție la dumneavoastră oriunde ați merge.

 

Fericire în doze mici. Acesta este secretul.

Tu, ești un om fericit?

 

Autor: Alexa Matei
Sursa text: nuaisacrezi.ro