“Nonformal se poate” – Politica publică alternativă pentru inserția tinerilor pe piața muncii

Category: ȘTIRI

ONG-urile din toată țara sunt invitate să ia parte la proiectul “Nonformal se poate – Politica publică alternativă pentru inserția tinerilor pe piața muncii”, proiect dezvoltat de “Asociația Se Poate” și “Asociația Umanistă Română”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020.Prima rundă de consultări dintre experții în politici publice, societatea civilă, organizațiile nonguvernamentale, instituțiile locale și toți ceilalți actori relevanți, va avea loc la București, pe 11 ianuarie, în intervalul orar 11:00 – 17:00, la Hotel Ibis Parlament, Sala Celibidache (Str. Izvor nr. 82-84).

Agenda întâlnirii:

11.00-12.00: Introducere, cunoaștere, informații despre proiect. Competențe și competențe transversale.
12.00-13.15: Impactul dezvoltării competențelor transversale în proiectele de tineret pentru angajabilitate
13.15-14.15: Prânz
14.15-14.30: Concluziile rezultatelor studiului efectuat în cadrul proiectului
14.30-16.00: Consultare – provocări și direcții de acțiune din perspectiva unei politici publice alternative în domeniul educației nonformale pentru inserția tinerilor pe piața muncii
16.00-17.00: Concluzii și moment interactiv “Orice experiență dezvoltă o competență”
Înscrierile se pot face prin formularul de inscriere disponibil online: https://goo.gl/forms/vlv4VuZ7qCDNWRrZ2

“Nonformal se poate” este modalitatea prin care cele două asociații pot formula și promova propuneri alternative la politicile publice existente în domeniul educației non-formale cu accent pe dezvoltarea competențelor transversale, în vederea inserției sustenabile și eficiente a tinerilor pe piața muncii.

Obiectivul proiectului se va realiza cu implicarea ONG-urilor si partenerilor sociali în etape de consultare, dezbatere si promovare a propunerii alternative. Se estimează că 56 de ONG-uri și parteneri sociali vor fi implicați în proiect în perioada iulie 2018 – septembrie 2019, în 8 regiuni la nivel național.

Mai multe detalii despre proiect, precum și etapele derulării acestuia puteți găsi pe site-ul acestuia: www.nonformalsepoate.ro. Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020.