Pe 3 iulie, de la ora 01.00, publicul din România va putea urmări, pe MTV Europe, transmisiunea evenimentului Global Goal: Unite for Our FutureThe Concert.  Acesta va fi difuzat și în reluare, în aceeași zi, de la ora 09.00.Spectacolul virtual transmis la nivel global își propune să aducă în atenția publicului impactul pandemiei asupra comunităților vulnerabile, care se confruntă cu discriminarea chiar și în cele mai dificile perioade.

Show-ul va fi găzduit de cunoscutul actor Dwayne Johnson. Printre artiștii care vor fi prezenți pe 3 iulie se numără: Chloe x Halle, Christine and the Queens, Coldplay, J Balvin, Jennifer Hudson, Justin Bieber și Quavo, Miley Cyrus, Shakira, Usher și Yemi Alade. Spectacolul va include și intervenții ale actorilor Antoni Porowski, Billy Porter, Charlize Theron, Chris Rock, David Beckham, Derrick Johnson, Diane Kruger, Forest Whitaker, Hugh Jackman, Ken Jeong, Kerry Washington, Nikolaj Coster-Waldau, Olivia Colman, Opal Tometi, Salma Hayek Pinault și mulți alții.

Inițiativa reprezintă și un gest de mulțumire adresat cercetătorilor, oamenilor de știință, personalului medical, activiștilor și organizațiilor care lucrează la dezvoltarea și distribuirea testelor COVID-19, dar și a tratamentelor și a vaccinurilor.

Evenimentul va include și summit-ul Global Goal: Unite for Our Future, un prilej pentru liderii mondiali, companii și organizații filantropice să își anunțe angajamentul de a contribui la distribuirea echitabilă a testelor COVID-19, a tratamentelor și a vaccinurilor, dar și să ajute la reconstruirea comunităților devastate de pandemie.

Summit-ul va cuprinde discuții și interviuri cu experți și lideri de opinie, moderate de jurnaliștii Katie Couric, Mallika Kapur, Morgan Radford, Isha Sesay și Keir Simmons. În cadrul discuțiilor, vor fi prezentate și rapoarte științifice privind progresele înregistrate în domeniul dezvoltării și distribuției vaccinurilor și tratamentelor. Artiștii și activiștii Nikolaj Coster-Waldau, Miley Cyrus, Angelique Kidjo și Ken Jeong se vor alătura și ei conversației.

La summit vor participa lideri globali și experți precum Brittany Packnett Cunningham, Melinda Gates, Dr. Vin Gupta – Președintele NAACP, Phumzile Mlambo-Ngcuka – Directorul Executiv UN For Women, Eddie Ndopu, Kate Upton și Justin Verlander. Conferința va putea fi urmărită live, pe http://globalgoalunite.org.

Inițiativa Global Goal: Unite for our Future a fost lansată în luna mai sub patronajul Președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Campania, susținută și de Bloomberg Philanthropies, Fundația Bill & Melinda Gates și Wellcome Trust, are drept scop diminuarea impactului pandemiei asupra comunităților vulnerabile. Solicitând persoanelor fizice să ia măsuri și cerând guvernelor, liderilor corporativi și filantropilor să își asume angajamentele pentru distribuirea echitabilă a resurselor și tratamentelor pentru  combaterea COVID-19, campania își propune să consolideze sistemele de asistență medicală, astfel încât oricine să poată beneficia de atenția necesară în această perioadă.

Mai multe informații despre campanie sunt disponibile pe website-ul globalcitizen.org și pe paginile de Twitter, Facebook și Instagram, sub hashtag-ul #GlobalCitizen. Accesați http://globalgoalunite.org pentru a afla detalii despre inițiativa Global Goal: Unite for Our Future.