Avanpremiera națională Miami Bici 2, unul dintre cele mai așteptate filme românești, a avut loc marți, pe 14 noiembrie, la Cineplexx din Băneasa Shopping City. Printre celebritățile care au fost prezente la eveniment s-au numărat INNA, Deliric, Nicole Cherry, Antonia, Alex Velea, Irina Rimes, Smiley, Gina Pistol, Speak, Ștefania, Bogdan de la Ploiești, Puya, Giulia, alături de mulți alții, care au ales să susțină acest proiect. De la eveniment nu au lipsit nici Marcel Ciolacu, premierul României, și Ilie Dumitrescu, unul dintre cei mai importanți jucători ai „Generației de Aur”. Miami Bici 2 este o co-producție Vidra Productions, WatchMe Productions și Studio Indie Productions, în regia lui Jesus del Cerro, distribuit de Vertical Entertainment. Din 24 noiembrie, Miami Bici 2 va putea fi vizionat în cinematografele din toată țara.

Protagoniștii Ilie Piciu (Codin Maticiuc) și Ion Bilă (Matei Dima), alături de actorul de la Hollywood, Danny Trejo,  revin pe marile ecrane cu aventuri mai palpitante și amuzante. Noua peliculă românească, produsă în stil hollywoodian și cu un scenariu captivant realizat de Alex Coteț, îi urmărește pe Bilă și Piciu într-o călătorie de la Miami la Los Angeles în căutarea visului american adaptat la cel românesc, în stilul “dolari mulți pe muncă puțină”. Ei ajung să comită diverse infracțiuni într-un anturaj de “băieți răi”, din care, apoi, încearcă să iasă, moment în care se dezlănțuie haosul. Comedia este cu atât mai interesantă cu cât celebrul actor de la Hollywood, Danny Trejo, s-a alăturat distribuției Miami Bici 2, într-un rol negativ, provocator, nebunesc și amuzant.

Timp de aproximativ două ore, filmul a livrat râsete și voie bună printre cei prezenți în sală, iar cuvintele de laudă la adresa lui, din partea vedetelor, nu au întârziat să apară. 

 „Miami Bici 2 este un film extraordinar, care îl surclasează pe primul. Nu l-aș putea descrie într-un singur cuvânt. Dacă vă plac comediile, veniți la Miami Bici 2, cea mai tare comedie românească realizată până în momentul de față”, a declarat Speak.

“E superb, am râs mult de tot. Finalul este cel mai amuzant, dar sunt multe alte faze. Veniți (la film), pentru că aveți ce să vedeți! E un film pe măsura investiției, cu actori buni, dar cel mai important e că o să râdeți de vă doare stomacul”, a menționat Bogdan de la Ploiești.

Debutul cinematografic al noului film românesc, Miami Bici 2, se bucură de sprijinul rețelei de televiziune AMC, care are cele mai premiate și de succes seriale-dramă ale deceniului, cu producții de pionierat, populare și de calitate.

De la actori, regizori, scenariști, producători, artiști, compozitori și celebrități din România,  filmul Miami Bici 2 s-a bucurat de o echipă imensă de oameni care au ales să contribuie la realizarea unui nou tip de entertainment românesc. Printre aceștia se numără Pavel Bartoș, Laurențiu Duță, Selly, AMI, Speak, Ștefania, Mimi, Florian Rus, Nicole Cherry, Coțofană, Giulia Anghelescu & Vlad Huidu, Ioana State, Bogdan Mălăele și Margareta Nistor.