Iubire – sex vs iubire – dragoste – de Ioana D

Category: DRAGOSTE&SEXGUEST POST

Astăzi te scot la lecția de dirigenție… Astăzi îmi place să fiu profa. 🙂  Știu… te sperie și vrei să fugi. Te iau tare, nu? Știu și asta și, ca să scapi, o să încerci să mă dezarmezi.

Greșit… Ia-ți o bere, respiră adânc și citește… Nimic din ce-ti trece prin cap nu o să se regăsească în următoarele rânduri scrise aici. Ți-am spus… ești la ora de dirigenție, iar la final o să ai și un extemporal:)

 

Va fi un test dat de tine în fața ta, tu ești profesorul… eu aștept, numai, să-mi spui dacă ai trecut examenul. Răspunsul care te va ajuta să-l treci este ERICIREF . La finalul lecției deschise, sper să simți să-mi dai răspunsul corect, dacă nu o să fie trist.

Iubire – sex vs iubire – dragoste

Da… sunt două sintagme care ne ghidează astăzi viețile. Unii dintre noi o preferăm pe prima și suntem fericiți așa, nu ne dorim mai mult, alții plângem după a doua. Știm oare ce înseamnă fiecare dintre ele cu adevărat? Știm oare ce implică fiecare cu adevărat?

 

Hmmm… Probabil? Nu?…Poate? Bun… Și atunci cum știm să facem alegerile corecte, uneori alegeri care ne schimbă viețile, dacă noi nu știm punctual care este drumul pe care alegem să-l urmăm.

În cele ce urmează, atât pentru tine, dar mai ales pentru mine – sunt egoistă, vezi că am învățat – o să încerc să comprim în 5 enunțuri simple, de fiecare, ce  înseamnă una, ce înseamnă cealaltă.

Iubire – sex

  1. Iubirea bazată pe sex este plină de pasiune, dar goală de conținut.
  2. Iubirea bazată pe sex nu se hrănește cu ciorbă, prăjituri și orez cu lapte.
  3. Iubirea bazată pe sex se pierde în fața unei rețete cu antidepresive sau, mai rău, morfină.
  4. Iubirea bazată pe sex nu garantează o casă, o masă, nepoți și pensie.
  5. Iubirea bazată pe sex este despre sticle cu alcool și muzică la maxim. Dar ce te faci când te ia ficatul?

 

 

Iubire vs dragoste

  1. Iubirea bazată pe dragoste nu miroase neapărat a Chanel, însă cine nu-și amintește de mirosul de iasomie din copilărie?
  2. Iubirea bazată pe dragoste se simte satisfăcută cu o felie de pâine cu unt și un ceai de mentă.
  3. Iubirea bazată pe dragoste nu se pierde în fața unei răceli mai serioase sau, mai grav, nu știu… în fața unei drame personale, unei drame de proporții.
  4. Iubirea bazată pe dragoste trăiește împlinită într-o cameră curată în care se nasc copii și se clădesc destine puternice.
  5. Iubirea bazată pe dragoste asigură erecție și atunci când este vorba despre o apă plată și o prăjitură de ciocolată. Știi… ciocolata este afrodisiac:D… o spun cercetătorii britanici.

Ei, bine… Cum stăm? Trecem examenul? Răspunsul e simplu, și l-am spus, și vine din suflet… din sufletul acela care simte și iubire – sex și iubire – dragoste. Diferența ține de perspectiva în viață.

P.S. Textul acesta este, pe alocuri, un pamflet și trebuie tratat ca atare! Rolul lui este să caște ochi și să deschidă inimi.