Interviu cu Ana Cucuta- makeup artist

Category: FRUMUSEȚE&SĂNĂTATE

Chiar dacă a terminat ASE-ul si avut numeroase joburi in corporatii de renume, nu s-a oprit niciodata sa acorde atentie machiajului. La început din plăcere, cand machia prietenele si colegele pentru petreceri și diferite evenimente. Apoi incet incet, placerea s-a in transformat în pasiune si de aici dorinta de a urma cursuri specializate, devenind in scurt timp un job permanent. Unul care i se potrivește de minune, o reprezinta si o implineste si pentru care se perfectioneaza în fiecare zi.

Cine este Ana Cucuta si care este experienta ta profesionala?

Sunt makeup artist de 10 ani si iubitor de frumos, am lucrat pentru proiecte de film, prezentari de moda, evenimente private, proiecte speciale, reviste din România, emisiuni TV, reclame și videoclipuri pentru artiști români.

Cum ai inceput, cand ai devenit makeup artist?

Am inceput de mica, cu machiajul papusilor si al pisicilor, primele mele cliente! Cred ca momentul de inceput a fost cand m-am decis sa ma inscriu la primul curs de specialitate, urmand apoi vreo 2 ani de munca si practica intensa pt a ma simtit cu adevarat stapana pe aceasta meserie.

Daca nu ai fi fost makeup artist ce alta cariera si fi imbratisat?

Cu siguranta as fi lucrat in publicitate sau marketing.

Cum ai descrie stilul tau de a machia, ce te diferentiaza de alti makeup artisti?

Imi place tot ce tine de feminitate, stilul meu de a machia e diafan, chiar daca optez pt un machiaj intens al ochilor, scopul meu este sa fac femeile frumoase, sa le pun in evidenta trasaturile, sa scot ce e mai bun din ele fara sa le transform in altcineva.

Care este regula ta nr 1?

Oferta ce iti doresti sa primesti!

Ce stil de makeup ai studiat si pe care este specializata?

Am studiat beauty, fashion, face painting, body painting, efecte speciale (imbatranire si rani). Le stapansesc pe toate foarte bine, favoritul meu insa, este cel de beauty.

Ce inseamna makeupul pt tine?

Energia mea, vocatia mea!

Ce iti place cel mai mult din chipul unei femei?

Tenul, machiajul poate face minuni atat timp cat acordam suficienta atentie tenului si ingrijirii lui, si aici nu ma refer doar la realizarea corecta a machiajului tenului ci la rutina zilnica de ingrijire.

Cum reusesti sa tii pasul cu toate tendintele din machiaj? De unde ai inspiratie pt toate machiajele tale?!

Intotdeauna ma uit dupa tot ce apare nou pt ca sunt pasionata si curioasa de noutatile din makeup si fashion. Nu conteaza daca sunt la shopping sau la cafea cu o prietenea, mereu gasesc inspiratie in tot ce e in jur, in magazine, pe strada, pe internet. Urmaresc liniile trendurilor de moda si le integrez in lookuri stralucitoare.

Unde putem vedea mai multe dintre machiajele tale?

Puteti vedea machiajele mele pe Facebook – Ana Cucuta Pro. Makeup Artist si pe Instragram – anamcucuta