Extra apropiere de cultură: Sun Plaza continuă și în 2021 seria expozițiilor neconvenționale cu încă trei muzee

Category: EVENIMENTE

Sun Plaza continuă și în 2021 să aducă muzeele mai aproape de bucureșteni cu o serie de expoziții neconvenționale, reunite sub același concept cultural inedit: Pop Up Museums. Seria de anul acesta debutează cu o expoziție foto dedicată cumpărăturilor de altădată, realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București.

Călătoria prin istorie va începe cu o „plimbare” pe Lipscaniul interbelic, unde vânzătorii cu amănuntul au pus bazele comerțului în Capitală, deschizând apetitul pentru confort al bucureștenilor. Vor staționa cu siguranță si în fața vitrinei Galeriei Lafayette din anii ’30, astăzi Magazinul Victoria, spațiu emblematic pentru Bucureștiul interbelic. Imaginile prezintă și evoluția modului de prezentare a mărfurilor, atenția la detalii, dar și mesajele de promovare. Acestea și multe alte povești interesante pot fi descoperite în perioada 22 februarie – 7 martie, de luni până duminică, în intervalul orar 10.00 – 21.00, la etajul 1, în zona centrală a Centrului Comercial Sun Plaza.

Cum comunicau oamenii înainte de telefonul mobil, următoarea expoziție Pop Up Museum

Seria de expoziții neconvenționale Pop Up Museums va continua la Sun Plaza, în perioada 10-23 mai (Parter, Sun Atrium), cu poveștile echipamentelor de telecomunicații pe care românii le-au folosit de a lungul a peste 100 de ani. Nu întâmplător există un muzeu cu această tematică pe care Sun Plaza a ales să îl aducă în atenția publicului.

Vizitatorii vor redescoperi în cadrul expoziției telefoanele și radiourile de pe vremea bunicilor, dar și echipamente de comunicații folosite în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și multe altele.


O incursiune în lumea aviației românești – avioane, simulatoare de zbor și artilerie antiaeriană

Și pentru că ne mândrim cu progresul pe care l-au adus românii în aviație, vom continua seria poveștilor, în perioada 5-18 iulie (Parter, Sun Atrium), cu o incursiune în lumea aviației românești cu toate vârstele ei. Machete ale unor avioane realizate de pionierii aviației românești, obiecte și documente care au aparținut inginerului Aurel Vlaicu, uniforme, simulatoare de zbor, tehnică de radiolocație și artilerie antiaeriană, toate sunt  elemente care intră în arealul muzeului, o parte dintre ele vor putea fi descoperite în cadrul expoziției.

Extra Bilete la Muzee pentru Extra Premii

Pentru că există multe alte muzee care merită vizitate, Sun Plaza invită vizitatorii să le descopere și să participe la o tombolă. Toți cei care prezintă la Info Point-ul Sun Plaza un bilet de la orice muzeu din București vizitat în perioada în care se desfășoară Pop Up Museums vor putea câștiga unul dintre cele trei Extra Premii ce vor fi oferite prin tragere la sorți.

Detalii pe https://muzee.sun-plaza.ro/.

Lansat în 2020, Pop Up Museum este un proiect cultural Sun Plaza, care-și propune să aducă muzeele mai aproape de bucureșteni printr-o serie de expoziții neconvenționale. Până acum, în cadrul proiectului au participat cu expoziții Muzeul Căilor Ferate Române, Muzeul Parfumului și  Institutul Astronomic al Academiei Române.