www.amitandshonali.com

Sfântul Augustin spunea că ,,lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc nu poti citi decât o pagină din ea”. De aceea am pregătit o listă cu cele mai ,,extravagante” destinații turistice din lume pe care le veți iubi fie că plecați des în călătorii, fie că ajungeți rar. Majoritatea celor care pleacă în călătorii s-au plictisit de vechile destinații recomandate de agențiile de turism și caută ceva ,,proaspăt” și inedit, destinații care să le taie respirația. Iar noi v-am pregătit câteva destinații spectaculoase potrivite pentru călătoriile cu prietenii, dar și pentru cupluri. Aceste destinații nu se referă la orașe pe care să le străbateți la pas, nici locuri de vis, ci la locuri în care să vă odihniți sau să dormiți după o zi lungă de cumpărături, fotografii și amintiri de neuitat.

  Iată așadar care sunt cele șapte locuri extraordinare în care să-ți petreci noaptea:

  • Răcorește-ți sufletul într-un hotel de gheață. Fie că este cel de la Bâlea Lac, de la noi din țară, fie că este cel Quebec, Canada camerele hotelurilor de gheață sunt încălzite moderat, iar turiștii au la dispoziție numeroase servicii de calitate. Printre acestea se numără serviciile prin care turiștii își pot crește temperatura corpului. Hotelurile de gheață îți dau senzația că locuiești într-o peșteră. În plus, există hoteluri din nisip , cum ar fi Castelul de Nisip din Dorset, dar și hoteluri subterane în Cappadocia.
  • Cazează-te într-o capsulă spațială. Dacă nu ești claustrofob și îți plac ideile inovatoare atunci nu vei regreta dacă vei petrece o noapte într-o capsulă militară din anul 1972 și recondiționată în 2004. Capsulele – hotel au fost ,,create” în urma unui proiect demarat de Denis Oudendijk și au devenit o afacere profitabilă în Olanda, Belgia și Franța.
  • Trăiește copilăria tip americană într-o căsuță în copac. Hotelul Mirrorcube din Suedia te ajută să ai parte de o experiență inedită datorită căsuțelor invizibile din capaci. Acestea sunt camuflate pe pereți realizați din oglinzi și îți dau senzația că te afli în mijlocul naturii. Aici îți poți savura liniștit, pe terasă, cafeaua dimineața, fără alte ,,perturbări”.
  • Dormi alături de pești în hotelul subacvatic din Instanbul, Turcia, construit sub centrul orașului. Hotelul realizează expoziții periodice, are restaurante selecte și camere cu vedere la viața subacvatică.
  • Safari ,,la tine acasă”. Conacul Tamimi din Kenia, situat în apropiere de Nairobi, adăpostește girafe, animale și 180 de specii de păsări care îți vor invada, la propriu, dormitorul sau te vor surprinde în timpul cinei.
  • Camera din butoi de vin. Cei care iubesc vinul vor fii foarte încântați să se cazeze în hotelul Vrouwe Van Stavoren din Olanda. Hotelul este ,,construit” din patru butoate de vin foarte mari, transformate în patru camere primitoare pentru turiștii de pretutindeni.

Și pentru că nu adevărat călător nu are intenția de a rămâne într-un singur loc, și mai ales că a pleca în călătorie nu înseamnă numai locul unde te cazezi, dar și pe unde mergi, am descoperit pentru voi un loc cu adevărat magic: feeria copacilor din Kawachi Fuji Gardens, Japonia. Peisajele din Japonia sunt cu adevărat spectaculoase și merită vizitate măcar o dată-n viață.

Autor: Alexa Matei

Sursă text: www.ziare.com