Suferi de căldură și nu mai știi cum să te răcorești? Dar stai așa, nu doar tu, ci și tenul tău se luptă cu temperaturile și suferă de pe urma acestora. Ce poți face? 

În timpul verii, tindem să căutăm acele soluții care nu sunt doar aliați eficienți ai frumuseții, ci și care sunt capabili să ofere o senzație imediată de prospețime. Pentru a îmbunătăți aspectul și sănătatea tenului, există multe tratamente care pot fi utilizate și care sunt potrivite pentru fiecare tip de piele. Cu toate acestea, unele dintre aceste soluții implică utilizarea de produse sau metode care nu sunt întotdeauna sănătoase și pot irita pielea feței. Din fericire există o alternativă naturală care aduce doar beneficii: aplicarea de gheață pe ten.

Cum să supraviețuiești lungii veri fierbinți și să ai o piele frumoasă, sănătoasă și mai ales hidratată?

Nu numai că oferă ajutor în zilele fierbinți, dar efectul rece al cuburilor sau al băilor de gheață dezumflă și tonifică oferind pielii un aspect instantaneu fresh.

Aplicarea cuburilor de gheață pe piele este o tehnică foarte populară în ritualurile moderne de înfrumusețare. Mulți experți în frumusețe pariază pe acest truc, care este din ce în ce mai folosit în spa-uri, deoarece are într-adevăr multe avantaje.

Iată ce se întâmplă dacă aplici gheață pe față:

Această tehnică ajută la prevenirea ridurilor, la combaterea acneei și la reîmprospătarea feței. Și asta nu este tot, aplicarea cuburilor de gheață are și alte virtuți:

Face pielea mai fină și mai tonifiată

Aplicarea cuburilor de gheață va ajuta la tonifierea pielii de pe față și o va face mai fină. Cuburile de gheață sunt considerate un tonic ieftin, care reduce porii măriți din cauza impurităților și a excesului de sebum care îi înfundă, oferă fondului de ten un finisaj perfect.

Îmbunătățește circulația sângelui

Aplicarea cuburilor de gheață pe piele poate îmbunătăți circulația sângelui. Frigul acționează asupra vaselor de sânge prin strângerea acestora, ceea ce are ca efect prevenirea fluxului sanguin semnificativ la suprafața pielii. În caz de inflamație sau umflare, cuburile de gheață sunt aliați excelenți.

Previne ridurile

Cuburile de gheață sunt un truc natural pentru a reduce ridurile și a le preveni. Aplicarea acestora ajută la strângerea pielii, la reducerea aspectului ridurilor și la prevenirea apariției altora. Pielea va arăta mai tânără!

Reduce cearcănele

Acest truc este unul dintre cele mai cunoscute din lumea frumuseții. Dacă te trezești în fiecare dimineață cu ochii umflați, încearcă să aplici cuburi de gheață. Gheața rece va ajuta la reducerea umflăturilor și a pungilor de sub ochi.

Reduce imperfecțiunile

Folosite pentru ameliorarea roșeții, iritației și umflăturilor, cuburile de gheață sunt, de asemenea, eficiente împotriva coșurilor. Odată ce coșul a apărut, aplică un cub de gheață și lasă-l să acționeze câteva secunde. Acest sfat va ajuta la încetinirea procesului inflamator. Poți repeta procedura în fiecare seară, până când obții rezultatele dorite.

Câteva sfaturi pentru utilizarea corectă a gheții pe față

Nu este întotdeauna obligatoriu să înfășori cubul de gheață într-o cârpă înainte de al aplica pe față, dar se recomandă purtarea mănușilor, astfel încât cubul de gheață să nu se topească rapid.

Ai grijă, frigul extrem poate deteriora capilarele sanguine sub pielea feței. Prin urmare, este recomandabil să nu folosești cuburi de gheață imediat după scoaterea lor din congelator.

Evită aplicarea cuburilor de gheață pe piele dacă ai capilare sparte.

Oprește tratamentul dacă simți disconfort. Reține: cuburile de gheață nu trebuie aplicate mai mult de 15 minute pe piele!

Pentru efecte și mai spectaculoase pentru ten, combină „băile” de gheață cu tratamentele pe bază de apă termală și sulfuroasă cu efect de șoc, sub atenta îndrumare a medicului specialist. Unde?

… La Băile Herculane!

Beneficiile apei termale sunt bine cunoscute de zeci de ani. Apa termală din Herculane este folosită în baza de tratament Herculum Spa din cadrul Afrodita Resort și sub formă de tratamente faciale.

De altfel, băile termale și apele sulfuroase de la Herculane au multiple beneficii pentru sănătate și pot contribui la îmbunătățirea aspectului tenului. Iată câteva dintre efectele lor:

Minerale variate

Apa termală din Herculane conține o gamă bogată de minerale, inclusiv clor, sodiu, calciu și sulf. Aceste minerale pot netezi pielea și hidrata tenul.

Remineralizare și hidratare

Tratamentele faciale cu apa termală din Herculane, precum cele oferite de Afrodita Resort, pot curăța în profunzime tenul expus la poluare și au efecte hidratante, calmante și reparatoare. Apa sulfuroasă este cu adevărat o minune pentru sănătatea pielii! Are proprietăți antioxidante și un efect purificator, fiind benefic nu doar pentru tenul gras, ci și pentru cel sensibil, uscat sau cu probleme.”, explică dr. Larisa Băloi, balneolog în cadrul Bacolux Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane.

Iată cum acționează și ce beneficii aduce apa sulfuroasă:

Efect antiinflamator

Apa sulfuroasă calmează pielea și ajută la diminuarea roșeții, eczemelor și acneei.

Accelerează recuperarea pielii

Datorită proprietăților sale, apa sulfuroasă contribuie la vindecarea mai rapidă a pielii afectate.

Proprietăți antioxidante

Previne apariția ridurilor și încetinește procesul de îmbătrânire a pielii.

Purifică și normalizează producția de sebum

Apa sulfuroasă este ideală pentru tenul gras sau mixt, curățând în profunzime și normalizând secreția de sebum.

În concluzie, atât băile termale, cât și cele sulfuroase de la Herculane pot contribui la sănătatea pielii și la starea generală de bine. Pentru tratamente specifice, consultă un specialist în balneologie sau un medic dermatolog.

Tenul tău suferă din cauza căldurii? Nici tu nu o duci mai bine? Te așteptăm la Băile Herculane să te bucuri de o stare de bine, confort și tratament!

https://www.afroditaresort.ro/

https://www.dianaresort.ro/

Sursa foto: PR/Shutterstock