Dacă vă place să vă schimbați garderoba în fiecare sezon, înseamnă că sunteți o persoană care ține cont de tendințe. Dar cum nicio ținută nu este completă fără accesoriile potrivite, v-am pregătit câteva sugestii despre cum să alegeți bijuteriile potrivite. Alina Popa, designerul de bijuterii preferat de Laura Cosoi, Amalia Enache sau Andreea Berecleanu,  vă spune ce se poartă în materie de cercei, coliere sau inele.

Bijuteriile sunt piesele care pot să scoată orice ținută din anonimat.  Dar ele trebuie alese cu grijă pentru că atfel riscați să atrageți atenția asupra voastră, dar nu într-un mod pozitiv.

Bijuterii pentru evenimente

„Bijuteriile pentru un eveniment le-aș alege în funcție de ora la care are loc evenimentul cât și de dress code. Ideal ar fi ca pe zi să nu fim foarte încărcate. Pentru o ținută smart casual aș alege o pereche de cercei, două sau trei  coliere în diferite combinații sau un lănțisor cu perle. Dacă avem mai multe coliere, aș pune doar un inel. Mie îmi place stilul minimalist și de calitate, astfel că dacă alegem să ne împodobim o parte a corpului, de exemplu mâinile, în partea de sus aș alege doar o pereche de cericei, în niciun caz coliere”, spune designerul de bijuterii Alina Popa.

Bijuterii personalizate cu amprentă vocală

„Bijuteriile cu amprentă vocală sunt ceva unic. Vocea noastră are o amprentă, o vibrație. În înregistrările făcute cu device-uri moderne se vede. Eu mi-am dorit ca acea amprentă să fie gravată pe bijuterii. Se primește un mesaj vocal înregistrat de maximum 15 secunde, se extrage amprenta vocală din acel mesaj  care, ulterior, este gravată pe bijuteria dorită. Fiecare bijuterie vine însoțită de un certificat de autenticitate care conține mesajul de pe brățară într-un cod QR. Codul QR se scanează cu orice aplicație sau cu camera telefonului și așa se poate asculta mesajul. Pe lângă mesajele clasice, te iubesc, vrei să fii soția mea?, bijuteriile pot fi personalizare și cu primele semne de viață ale bebelușului nenăscut, mai exact pulsul bebelușului, înregistrat la ecografiile de sarcină.

Bijuterii cu perlă

“Bijuteriile cu perlă sunt fabuloase și minunate. Toate au o poveste. Acele perle care au 2 sau 3 mm se numesc baby pearls și au nevoie de 2-3 ani pentru a putea fi folosite la o bijuterie. La cele mai mari, pot să treacă și 6 sau chiar 8 ani ca să ajungă la o dimensiune potrivită pentru un inel frumos. Dacă alegeți să le purtați, alegeți perlele naturale, de cultură, într-o combinație cu un material prețios, respectiv aurul. Este foarte frumos să fim asortate, să avem un set, dar atunci aș sugera să ne oprim la o pereche de cercei și o brățară sau un inel și un colier. Ar fi indicat să nu punem toate bijuteriile cu perle pe noi pentru că vom fi prea încărcate. Dacă vrem mai multe obiecte în același stil trebuie să le purtăm în aceeași parte a corpului. Fie la gât mai multe coliere, fie mai multe brățări. ” – Alina Popa

Cum se îngrijesc bijuteriile

“M-am gândit de multe ori să fac un ghid despre cum să îngrijim bijuteriile cu perle. Suntem femei active, mergem la piață, mergem la cumpărături și atunci, da, avem bijuteriile cu noi, dar când ajungem acasă e recomandat să ne dăm jos bijuteriile. Dacă nu avem o bucățică de catifea sau o cutie de bijuterii la îndemnă, putem să folosim un șervetel ca să ne așezăm inelul sau colierul sau brățara pe el. Șervețelul absoarbe umiditatea din jur și astfel podoabele noastre sunt ținute în condiții optime. Putem să ștergem bijuteriile din când în când, dar mare atenție: nu folosiți suprafețe abrazive pentru că le vom face mai mult rău. Ele pot fi și spălate cu puțin sampon sau balsam de păr, cu apă călduță, nu fierbinte,  și apoi șterse cu grijă. „

Bijuterii potrivite pentru micuțele domnișoare

“Micuțele domnișoare pot să poarte orice bijuterie văd la mamele lor. Eu le recomand mamelor să le ofere fetițelor o pereche de cercei și o brățară cu șnur sau o brățară și un lănțișor cu bănuț.” – Alina Popa, designer bijuterii.