adidas Originals transformă emblematicele sale modele de sneakers pentru a adresa una dintre cele mai mari provocări ale generației noastre –  lupta împotriva poluării cu plastic.

adidas Originals lansează Clean Classics, o gamă de pantofi sport clasici, cu un design nou menit să reducă impactul brandului asupra mediului. La baza acestui angajament se află Primegreen; o serie de materiale ultra-performante care conțin minimum 50% conținut reciclat.

Primegreen și colecția Clean Classics revoluționează convențiile de producție, folosind 70% materiale reciclate pentru partea superioară, precum și cauciuc regenerabil și recuperat pentru tălpi. Din dorința de a reduce utilizarea materialelor virgine și impactul asupra mediului, noul model de pantofi sport rezultat în urma procesului inovator de producție este unul vegan. Prin regândirea modelelor, colecția Clean Classics reduce nu doar deșeurile inutile, ci creează un nou design și detalii unice.

Clean Classics include Stan Smith, Superstar, Continental 80, Top Ten, SC Premiere, Supercourt și Superstar Bold, toate modelele fiind refăcute pentru 2020.

adidas Originals Clean Classics omagiază tradiția brandului în crearea pantofilor sport din piele albă cu un nou angajament de responsabilitate care demonstrează promisiunea adidas de a contribui la lupta împotriva poluării cu plastic.

Adevărul este ca acești pantofi sport nu vor salva singuri planeta (The truth is that these shoes alone will not save the planet) – este afirmația care apare în limbajul creativ al colecției, printr-un design care imită scrierea de mână stilistică. Cu toate acestea, colecția Clean Classics reprezintă angajamentul pentru inovație continuă în domeniul sustenabilității.

Talpa modelelor Clean Classics creează un efect de bricolaj al petelor de culoare. Păstrând partea superioară a încălțămintei albă și de cele mai multe ori fără ornamente, accente de culoare pot fi găsite pe șireturi și pe textul stilistic.

Tălpile sunt fabricate dintr-un compus sustenabil, 90% cauciuc natural și 10% cauciuc reciclat. Cauciucul natural este o resursă regenerabilă, extrasă din arbori de cauciuc.

Branțul încălțămintei este fabricat fie din OrthoLite reciclat (15% OrthoLite reciclat, 6% Bio-ulei și 5% cauciuc reciclat) sau din plută, un material regenerabil, reciclabil și non-toxic.

Prin regândirea modelelor, colecția Clean Classics reduce nu doar deșeurile inutile, ci creează un nou design și detalii unice.

Șireturile sunt realizate din hârtie.

Pentru realizarea ambalajului Clean Classics este folosit stocul rămas de material, care nu mai poate fi utilizat din cauza modificărilor sau greșelilor de imprimare. Cutiile vor fi tăiate într-un mod eficient, creând modele de imprimare aleatorii care diferă de la cutie la cutie.

BLOOM Foam utilizează tehnologia de recoltare a algelor, care ajută la menținerea lacurilor curate și promovează apa curată.