Carmen Ioniţă te învaţă cum să îţi alegi buchetul de mireasă: Evită aceste greşeli!

Category: DECORATIUNIEVENIMENTEMODĂ Comments: No comments

Comunicarea dintre mireasă şi designerul floral este absolut esenţială pentru a obţine cele mai frumoase aranjamente centrale şi, evident, buchetul de mireasă potrivit atât ţie, cât şi nunţii. Uneori, este destul de greu de găsit un echilibru între ceea ce îşi doreşte mireasă şi ceea ce poate face un designer floral. Tocmai de aceea, cele mai frumoase aranjamente pentru nuntă vor fi rezultatul dintre experienţă şi priceperea designerului, precum şi viziunea, dorinţele şi stilul miresei. Cu siguranţă cele mai multe dintre viitoarele doamne ştiu deja acest lucru însă, din când în când, pot apărea mici greşeli. Prin urmare, iată care sunt câteva dintre cele mai întâlnite astfel de situaţii:

 

1. Te fereşti de florile de sezon
Orice designer floral îţi poate spune că există flori disponibile pe tot parcursul anului, în timp ce altele pot fi utilizate doar într-un anumit anotimp. Prin urmare, un prim pas pentru reducerea cheltuielilor cu nuntă este includerea florilor de sezon în buchet şi aranjamentele de pe mesele invitatilor. Desigur, printre acestea pot fi strecurate şi alte flori, mai costisitoare însă efectul final va fi absolut surprinzător. Mai mult de atât, atunci când mireasă îşi doreşte din tot sufletul o anumită floare care nu este disponibilă într-un anotimp, designerul îi va oferi că alternativă alte specii asemănătoare, mai accesibile, inclusiv din punct de vedere financiar.

 

2. Nu eşti flexibilă în alegerile tale
Aşa cum spunea mai sus, disponibilitatea unor anumite flori poate fi problematica, în funcţie de anotimp. Există, însă, o altă problema în ceea ce priveşte lipsa de felixibilitate a unor mirese. Este foarte posibil că ele să îşi dorească un anumit tip de buchet sau o anumită paleta cromatică pentru acesta, iar desginerului floral, experienţă i-a arătat că acestea pur şi simplu nu se potrivesc, fie cu tema nunţii, fie cu rochia. De aceea, un anumit grad de flexibilitate în alegerea florilor este absolut esenţială pentru un rezultat final spectaculos.

 

buchet-mireasa

3. Vrei neapărat un buchet de mireasă imens
În ultimii doi ani, sesiunile foto de la nunţi au un accesoriu din ce în ce mai popular: un buchet de mireasă supradimensionat. Ceea ce multe dintre mirese nu ştiu este că rolul unui astfel de buchet este strict că accesoriu pentru o sesiune foto, nu pentru nuntă. Cu siguranţă un buchet imens de mireasă poate arată spectaculos în fotografii însă în timpul nunţii, este dificil de manevrat din cauza greutăţii şi poate ascunde complet rochia de mireasă. Prin urmare, cele mai bune dimensiuni pentru buchet rămân cele clasice. Că o alternativă, un buchet imens de mireasă poate fi comandat separat şi folosit la trash the dress.

 

4. Buchetul de mireasă nu se potriveşte cu rochia
Dincolo de compatibilitatea cromatică, un alt aspect foarte important în alegerea buchetului de mireasă este formă acestuia, astfel încât să complimenteze rochia, nu să o ascundă sau, şi mai rău, să arate desprins parcă din mâinile altei mirese. De exemplu, pentru o rochie de mireasă scurtă sau pentru o mireasă mignonă, nu este recomandat un buchet de flori stil cascadă. În acelaşi timp, un buchet foarte colorat sau foarte mare nu se va potrivi cu o rochie de mireasă cu multă broderie sau aplicaţii. În ceea ce priveşte rochiile de mireasă stil prinţesă, acestea necesită un buchet ceva mai generos în dimensiuni şi care să includă mai multe specii de flori. Totuşi, un astfel de buchet nu este recomandat şi pentru rochiile de mireasă mai lejere, respectiv cu talie empire sau cu aer boho chic.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>