Cand si de ce este important sa iti faci implant dentar

Category: FRUMUSEȚE&SĂNĂTATE

Zambetul tau este nepretuit, un zambet natural si sanatos “tradand” multe detalii despre starea ta de spirit, stare aflata in stransa legatura cu expresia chipului tau, 93% din interactiuni fiind non-verbale. El este dat in primul rand de dinti sanatosi. Ce ne facem insa atunci cand neconfruntam cu probleme mai serioase si trebuie, de exemplu, sa apelam la un implant dentar.

Implantul dentar este o procedura care implica introducerea in maxilar sau in mandibula a unor radacini sub forma de suruburi de titan pe care se pot fixa lucrari protetice independent de dintii vecini, fiind inlocuiti dinti lipsa sau dinti afectati cu dinti artificiali care arata si functioneaza ca cei naturali. Modalitatea in care este efectuata operatia depinde de tipul de implant si de conditia mandibulei.

Principalul avantaj al unui implant dentar este sustinerea solida oferita dintilor, alte avantaje fiind:

•    Este de lunga durata, sigur si reprezinta o solutie relative ieftina de mentinere, atata timp cat aveti grija de implant si va feriti de contra-indicatii.
•    Nu va afecta restul dintilor. Coroana necesita interventii si asupra dintilorsanatosi, lasandu-i expusi la riscuri si cadere.
•    Nu va vedeni inconfortabil, instabil si nici nu va cauza problem de vorbire sau masticatie.
•    Ca orice dinte natural, va stimula mandibula si va preveni pierderea de os care poate schimba forma fetei, facandu-va sa pareti imbatranit(a) premature.
•    Rata de succes este foarte mare, de peste 95%, mai ales atunci cand implanturile sunt puse de specialisti in implantologie.
•    Pentru ca sunt special puse pentru a avea contact direct cu osul, pacalindu-l sa creada ca este radacina reala a dintului, incurajeaza crearea de tesut nou in jurul lui, astfel creand olegatura naturala intre os si metal.
•    Sunt usor de intretinut, spalarea pe dinti facandu-se la fel ca in cazul celor naturali.
•    Implanturile oferite de Helpdent beneficiaza de un tratament special al suprafetei , Plasma Blasted Largegrid and Acid-etched, tratament ce transforma si il pregateste in vederea realizarii unei osteointegrari rapide si corecte, au conexiunea conica hexagonala CloseFit.

Tehnici de implant dentar recomandate de Helpdent:

Tehnica PRF-ului

Atat inaltimea, cat si grosimea deficitara a crestelor edentate reprezinta obstacole dificil de trecut in cadrul tehnicilor de aditie folosite in implantologia orala. Provocarea cea mai mare apare atunci cand in zonele de augmentat exista defecte osoase importante care complica si mai mult predictibilitatea rezultatului, cat si manopera chirurgicala.

Helpdent Clinic este singura clinica din Romania unde se utilizeaza material de aditie de origine umana cu denumirea comerciala Regenaform® asociat cu utilizarea PRF-ului (Platelet-Rich Fibrin).Tehnica PRF-ului a fost dezvoltata in Franta de catre Choukroun et. al. (2001) si reprezinta un concentrat de trombocite bogat in fibrin, utilizat pe scara larga pentru a accelera vindecarea tesuturilor moi si dure. Avantajele sale fata de PRP (Platelet-rich plasma –Marx 1998) sau PRGF (Plasma Rich in Growth Factors – Anitua 1999) includ usurinta de pregatire, cheltuieli minime si lipsa de modificari biochimice (nu se foloseste trombina bovina sau anticoagulant).

iRAISE

Este un sistem unic in in Romania si care poate transforma o interventie invaziva de Sinus Lift intr-o simpla procedura implantologica, acum, la indemana oricarui pacient.