Chiar dacă pare că anemia prin deficit de fier este specifică celor mici, în realitate și adulții pot avea o astfel de problemă. Unele categorii de persoane precum femeile aflate la menstruație, femeile însărcinate, sportivii și seniorii prezintă chiar un risc mai ridicat de carență de fier și, ca urmare, de anemie. Anemia asociată cu deficitul de fier poate fi cauzată de un aport redus de alimente care conțin fier, de o absorbție slabă a fierului sau de o cerere crescută de fier, în cazul hemoragiilor.

Carența de fier apare atunci când organismul nu primește o cantitate suficientă pentru a produce destule celule roșii sănătoase, cele care transportă oxigenul în tot corpul, și poate declanșa o serie de simptome ce variază în funcție de severitatea și durata acesteia. Printre cele mai comune se numără oboseala excesivă și slăbiciunea, paloarea feței, respirație dificilă, dureri toracice, palpitații sau bătăi mai rapide ale inimii, dificultăți de concentrare, stare de agitație, insomnie, lipsa poftei de mâncare, amorțeală și furnicături, dureri de cap, unghii fragile și casante, scăderea amplitudinii vocii și schimbări în ceea ce privește percepția gustului. 

Deși există o serie de alimente care conțin fier, deficitul acestui mineral nu poate fi acoperit doar prin consumul lor, fiind necesară o suplimentare. În acest scop, Feroptim® este soluția ideală pentru că în afară de fier mai conține vitamina C și acid folic. Vitamina C crește absorbția fierului, contribuie la formarea normală a colagenului pentru funcționarea normală a vaselor de sânge și la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ; acidul folic joacă un rol important în buna funcționare a hematopoiezei, iar toate trei la un loc – fierul, vitamina C și acidul folic –  contribuie la reducerea oboselii și extenuării și la buna funcționare a sistemului imunitar.

Feroptim® – produs destinat adulților – este disponibil în trei forme de prezentare: plicuri (se poate administra direct sau dizolvat într-un pahar cu apă), capsule sau comprimate masticabile. Variantele Feroptim® capsule și comprimate masticabile (cu gust de ciocolată) au o compoziție mai complexă, pe lângă fier, vitamina C și acid folic conținând și vitaminele B6 și B12, ambele participând la funcționarea normală a sistemului nervos, la menținerea sănătății psihice și la reducerea oboselii și extenuării.

Feroptim® – Energie și vitalitate!