H&M are plăcerea să prezinte o colaborare imaginativă cu artistul olandez Rop van Mierlo pentru îmbrăcămintea destinată copiilor. Dispunând de imprimeurile creative adaptate din proiectul „Animale sălbatice” al lui van Mierlo, o serie de picturi în acuarelă cu animale reprezentate pe hârtie umedă, colecția combină grafica colorată și modelele originale desenate manual având un efect magic. Cuprinzând măsuri pentru copii și bebeluși, colecția este definită de forme moderne. Este compusă din tricouri, pulovere și pantaloni scurți alături de rochii versatile cu detalii captivante sau costume de baie și accesorii vibrante. Colecția de îmbrăcăminte pentru copii H&M x Rop van Mierlo va fi lansată în magazine și pe hm.com începând cu data de 4 aprilie.

“În 2008, când am creat Tigrul, primul meu tablou din seria „Animale sălbatice”, a fost pur și simplu un concept – încercam să exprim un animal neîmblânzit aflat într-un mediu sălbatic, folosind o tehnică inedită pe care am învățat-o la școală în perioada copilăriei. De-a lungul anilor, „Animale sălbatice” s-a transformat într-o serie de lucrări cu personalitate. Sunt încântat să-mi prezint munca unui public larg, într-un mod mai accesibil, prin intermediul acestei colecții destinată copiilor,” declară artistul Rop van Mierlo. 

Spiritul lejer și unic precum și aspectul colecției îmbină siluete simple cu țesături ușoare, energizate de culori vesele și imprimeuri îndrăznețe. Sunt prezentate cinci picturi, dar și lucrări noi care includ dungi pictate manual și imprimeuri în stil tie-dye. Tricourile din bumbac organic sunt piesele cheie, fiecare imprimat cu câte o pictură unică reprezentând animale în culori vibrante, în timp ce zebrele și jaguarii apar pe un costum de baie și o pălărie pescărească. Două seturi de pulovere și pantaloni scurți prezintă un imprimeu îndrăzneț realizat prin vopsire. Dungile pictate manual apar într-o paletă de culori pământii pe o rochie din amestec de in, cu bretele tip panglică, o cămașă relaxată și pantaloni scurți, o fustă și o șapcă de baseball.

“Echipa de design H&M s-a îndrăgostit de picturile inventive cu animale ale lui Rop van Mierlo – unele amuzante și drăguțe, altele intrigante și misterioase. Suntem încântați să le împărtășim clienților noștri mai tineri o selecție a celor mai recunoscute picturi ale sale, precum și lucrări noi distinctive, printr-o colecție accesibilă, care surprinde farmecul seriei sale numite „Animale sălbatice”. Sperăm că aceste piese încurajează spiritul de aventură și experimentarea artistică,” declară Sofia Löfstedt, Director de Design al Departamentului de Copii și Consilier în cadrul H&M.

Rop van Mierlo este un designer grafic și artist olandez din Amsterdam, având un stil liber, neconvențional, care conferă operei sale o calitate idilică, cu tentă umoristică. El a creat prima serie de picturi „Animale sălbatice” pentru teza sa de specialitate „Bonsai & Pudeli”, care a explorat dorința umană de a controla lumea naturală, în timp ce studia la Design Academy Eindhoven în 2008. Experimentând tehnica de pictură umedă inspirată de cea pe care a studiat-o pentru prima dată în copilărie, animalele lui van Mierlo au o calitate intrigant de veselă formată prin scurgerea aleatorie a acrilicului, guașului și cernelii pe hârtie umedă. După ce a colaborat cu brand-uri internaționale de modă, în 2020 a lansat „Animale sălbatice” ca și platformă creativă pentru picturile sale.