80% dintre angajați nu știu cum să își negocieze veniturile. Iată ce trebuie să faci:

Category: CARIERĂ Comments: No comments

Mai mult de 80% dintre candidații pe care i-am selectat personal se blocau la întrebarea privind nivelul salariat dorit. De-a lungul experientei mele am pus problema în toate felurile, încercând să evit acest blocaj. Acesta este și motivul pentru care, în general, recruterii deschid subiectul salariului la finalul discuției, atunci când candidatul a terminat de răspuns la întrebări sau a finalizat testările la care a fost supus.

 

De unde să știu eu cât plătesc ei?

Dacă cer prea puțin sau prea mult?

Sigur dacă spun cât câștig acum or să mă respingă?

Cum pot evita răspunsul la aceasta întrebare?

Mai bine întrebam eu primul/prima cât oferă..

 

Vă sună cunoscut? Sunt sigură ca da.

Iată câteva lucruri pe care le poți face astfel încât să fii pregătit/ă pentru astfel de întrebări. Mai mult, nu te teme să îți și negociezi venitul salarial. Nu uita că este dreptul tău să discuți și să soliciți o plată corectă.

 

1. Informează-te corect. Este important să afli ce niveluri salariale se practică pe piața de profil (de ex: domeniul farmaceutic, producție sau FMCG etc). Companiile plătesc în general în funcție de tipul activitații și poziția ierarhică, așa că nu ezita să “sapi” îndeajuns de mult, astfel încât să afli salariile din compania respectivă. Analizează studiile salariale realizate de către diferite companii de consultanță (te-ai gândit să dai o căutare în google sau în orice alt motor de căutare pe care îl utilizezi?), contactează/întreabă în rețeaua ta de cunoștințe, urmărește ofertele locurilor de muncă și salariile oferite pe posturi similare, contactează grupuri/persoane din rețelele de socializare profesională (www.linkedin.com. este o reală sursă de informații)

2. Evaluează-te corect. Îți știi valoarea pe piața muncii? O auto-evaluare nu este suficientă așa că te sfătuiesc să mergi la interviuri, să fii evaluat/ă de către specialiști, să apelezi la o firmă de recrutare sau la un consilier în carieră ce iți poate face o evaluare corectă și, în plus, deține informații relevante privind piața forței de muncă.

3. Evită întrebarea privind salariul cerând mai multe informații despre postul respectiv, despre nivelul de responsabilitate și decizie pe post. Trebuie să ai o imagine clară a ceea ce se solicită de la tine și astfel, să poți negocia un salariu corespunzător.

4. Pune în discuție întreg pachetul de recompensare, nu numai nivelul salarial.

Citește întreg articolul aici.

banner 2

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>